Lake Argyle

igp8320Lake Argyle on Austraalia üks suurimatest järvedest. Pindalalt on järv umbes 1000 km² suur. Käia, olla ja vaadata on seal järvel küllaga. Järvele on ehitatud ka tamm, valmis 1971 aastal ning on 335 meetrit pikk ja 68 meetrit kõrge. Tammi ehituseks võeti materjal sealt samadelt küngastelt. üks hull olevat nii palju dünamiiti pannud, et pauku olevat tunda Sydneyiski. Tammi tavaline mahutavus on umbes 6 miljonit megaliitrit vett ja parimatel päevadel, kui on suur sissevool, siis on tamm võimeline hoidma endas kuni 35 miljonit megaliitrit vett 2000 km² suurusel alal. Eesmärk on hoida vett kuivaks hooajaks, et saaks siis vastavalt tammi abiga vee kogust reguleerida ümbruskonna jaoks. Lähedal ju kohe farmi linn Kununurra. Juttu oli ka, et selle aasta märtsis vist, voolas läbi Ord riveri Lake Argylei igas sekundis sama palju vett, kui on umbes Sydney sadamas. See arv oli kah miski päris suur.

Järves leidub väga palju vääriskive. Erinevaid värve / sorte teemandeid ning muid säänseid. Järve lähedal kohe on ka suur teemandi kaevandus, kuhu kahjuks niisama ligi ei pääsenud. Leidub ka sebra kivi, mis on maailmas ainulaadne ning seegi selle järve sügavustes.

Me jäime ka sinna pidama üheks päevaks sealsesse karavaniparki ning võtsime tuuri paadiga järvele. Maksma läks see 90 dollarit näkku ja võib öelda, et väärt see seda oli. Saime näha mitte puuris olevaid krokodill, wallabysid, linde ning loomulikult järve ilu ennast.

Pildi pealt on näha selle heledama jutina, et vesi mängib päris kõvasti. Mõelge, kui suur see järv ikkagi pindalalt on ning siis veel suudab langeda ja tõusta nii mitmeid meetreid.

Leia pildilt känguru!

Järveke on koduks ka umbes 25,000 magevee krokodillile ja ainult 26 liiki kaladele ning mingile tundmatule sordile veel (vt. pildilt). (Talisuplemine Austraalias)

Rohkem pilte nagu ikka – pildigaleriis!

Kategooria: Lääne-Austraalia
2 vastust
  1. Loomasõber ütleb:

    Mina känguruud ei leidnud – äkki ta on juba edasi hüpanud :-)

    • Krister ütleb:

      Ei oletakuhugi hüpanud veel:) Täiesti paigal ning naeratab kaamerasse.

      Vihje: Otsi kahte musta kõrvakest ning saba.