Arhiiv » veebruar, 2011 «

Kings Park

Täna hommik algas 30 km sõiduga tagasi Perthi kesklinna, kus edasi käisime tööbüroodest läbi jättes neile oma CV. TheJobShopiga sai kokkulepitud, et meile saadetakse sõnum, kui peaks tööd tekkima. Oleme ka eelisjärjekorras, seda tänu auto olemasolule. Pool päeva mööduski oma CVide täiendamisele ja registreerimisele.
Päeval sai ka auto minu nimele ümber registreeritud, maksis see kõigest 28 dollarit. Kindlustuse panime ka igaksjuhuks peale, see läks aga maksma ligikaudu 277 dollarit :(

Jõudsime lõpuks ka Perthi kesklinnas asuvasse Kings Parki, mida mina algus arvasin olevat mingisuguse tavalise pargina, kuid kohale jõudes oli kõik vastupidine. Park asus kõrgemal mäe otsas, kust avanes vaade Perthi kesklinna kõrghoonetele. Kuna maas oli ka ilus muru ja mõnus õhkkond üldse, siis on see väga lahe koht pikniku pidamiseks või vaate nautimiseks. Mõningad pildid leiate ka pildigaleriist ning kunagi kui rohkem aega ja viitsimist, siis tahaks ka panoraamid kokku panna.

Suurt ei olegi midagi hetkel. Raha on läinud palju ning päevad mööduvad kah päris käebedalt, kuid selle eest on meil päris palju tegemist olnud! :)

Kuidas teil Eestis edeneb? Lumi ja külm annavad juba taandumis märke ka?

Tegelikult leidub neid aborigeene siin Perthi linnas päris tublisti. Ühel hommikul läksin kuskil 7 ajal hommikul jalutama ning siis keset kuradi kõnniteed lebas aborigeen, kel käed laiali ja jalad paljad. Päris selline naljakas olend on ta. Pilti ei saanud teha, kuna ei vedanud kaamerat tol hetkel kaasas. Kuid luban, et millalgi kindlasti leidub aborigeenide album pildigaleriis.

Päikest teile sinna Eestisse!

PS! Pildid tulevad homme, ühendus nii aeglane, et ei ole võimalik pilte lisada hetkel.

Kategooria: Perth  6 Kommentaari

Esimesed päevad Austraalias!

Nii pole mitu päeva kirjutanud, kuid tegevust on sellel ajal olnud päris palju.
Oleme nüüdseks olnud Perthis juba 4 päeva.
Esimene päev läks meil õhtusse hostelit taga otsides. Kuna me polnud vaevunud broneeringut tegema, öeldi meile ka kahest kohast ei. Kohti lihtsalt ei olnud. Lõpuks leidsime International Backpackersi, kus kokkuvõtteks peatusime 3 ööd. Koht oli nagu enamus selliseid kohti – paras peldik. Köögis nõusid healjuhul kuni kolmele inimesele, elanike hostelis 10x rohkem. Need nõud mis olid, olid ka mustad ja enamus asju jättis soovida. Aga polnud hullu saime hakkama ja hostelis käisime ikkagi ainult magamas.
Hostel ise asub Northbridge linnaosas, mis on Perthi linna üks suurimaid peo paiku. Siin leidub igasugu pubisi ja klubisi.
Peale hosteli leidmist, käisime kohe interneti punktis ja tegime ära TFN numbrid. Üpriski lihtne teha, aga nõudmiseks jällegi nagu enamus asjadel kohaliku aadressi olemasolu. Saime ka telefoninumbri koos interneti võimalusega (teenusepakkujaks valisime Vodafonei), mis pole teatud kellaaegadel küll suurem asi. Meie kohaliku telefoni numbri leiate “kontaktide” alt (juhuks kui keegi helistada plaanib).

Teine päev sai siis tehtud pangakontod, milleks pidime kontole panema mõlemad 100 dollarit. Pangakontod avasime Westpaci pangas, kus oli meil võimalik hõlpsasti avada ka pensionifond. Käisime ka autoaedades autosid piilumas, kuid kahjuks kaardil olevad punktid ja olukord samas kohas ei vasta tegelikusele.

Laupäeval ehk meie kolmandal päeval oli meil autoaedade suhtes tehtud kõvemat eeltööd ning siis käisime ka Victoria Park linnaosas neid autosid seal aedades ka vaatamas. Kuid mitte midagi erilist meile sobivas hinnaklassis. Seejärel leidsime mitmeid kuulutusi Quokka ajalehest, mis baseerub siis kuulutustele ning sealt peale mitut kõnet leidsime ka omale automüüja. Sõitsime bussiga juhatatud suunas ning peagi tegimegi juba proovisõitu.
Olemas on meil nüüd auto, mis loodetavasti teenib meid hästi. Isendiks siis 96 aasta toodetud Ford Falcon, millel kapoti all möirgamas 4 liitrine mootor ning käike vahetab auto meie eest. Lootsime leida endale universaalkerega auto, aga kuna sel hetkel oli leida heas korras sedaan, siis sai lõpp valikuks see masin.

Laupäeva õhtul peale auto ostu, kui jõudsime Perthi, siis parkimisekohta leida oli suht lootusetu. Seega meie auto esimene öö möödus parkimismajas, mille tõttu jäime ka 21 dollarit vaesemaks. Hetkel roolis istunud ainult Krister ja midagi väga rasket see valel pool sõitmine ja istumine ei tundu olevat. Korraks oleme suutnud parklas sõita umbes 100m valel pool, seda seepärast, et ma käskisin Kristeril märgi alt läbi sõita, mis keelas, aga sellest polnud miskit hullu.
Täna sai siis meie 3 ööd hostelis läbi ja andsime võtme ära. Käisime ja üritasime otsida täna raamatut, kus oleks kirjas telkimis platsid Lääne-Austraalias, aga kuna pühapäeviti enamus kohad kinni, siis meil seda veel ei ole. Ära suutsime osta gaasi pliidi koos gaasiga, topsid, taldrikud, natuke süüa/juua ja kahvlid. Vaja veel muretseda telk ja külmik ja siis võib üpris mõnusalt end tunda.
Homseks plaaniks on siis kohe hommikul ära käia Aussijobis ja Jobshopis ning küsida tööd. Peale seda minna vormistada auto ümber ja teha autole kindlustus. Muideks kindlustus pole siinmail kohustuslik, aga kui mõne 100 000 dollarit auto ära lõhud, oled jamas.

Siin oldud aja põhjas saame veel rääkida sellest, et toidu hinnad suht tugevalt kallimad kui Eestis. Hinnad kõiguvad väga tugevalt erinevate poodide vahel.

  • 1l vett – 1,09 dollarit
  • 1kg banaane – 6 dollarit
  • 1kg kirsse – 17 dollarit
  • 1l piima . 1,30 dollarit
  • 0,33l õlu – 2,30 dollarit
  • 1 sai – 2,50 dollarit
  • 2l Apelsini mahl – 3,6 dollarit
  • 0,5l coca-cola – 3,45 dollarit
  • 2l coca-cola – 4 dollarit
  • 1kg juustu – 20+ dollarit
  • 1kg sinki – 19 dollarit

Reede ja laupäeva õhtu oli meie hosteli lähedal üpris pidulik, ehk siis rahvast jubedalt, kõik väga purjus ja üldse igasuguseid. Pop teema on siin vist ka limusiiniga sõita, eile õhtul Perthi jõudes nägime bentley limusiini ja hummeri limusiini. Nähtud sai ka Big Purple Party Busi, mis siis buss-ööklubi hübriid. Täna veel sai nähtud roosat hummeri limusiini.

Kuskil erilisi vaatamisväärsusi pole vaatama jõudnud ja kaamera võttis Krister kotist alles täna välja, ehk siis pilte pole. Kesklinnas iseenest väga midagi pildistada polegi, inimesed eriti ei jälgi, kuhu prügi panevad jne. Randa oleme jõudnud kolm korda koos tänasega. Hetkel ongi siis plaan, et kui pimedaks ära läheb ja inimesed jalga lasevad, lähme meie keerame kuskile ranna lähedale põõsasse magama ja hommikul vara üles ja tööd kauplema.

Kategooria: Perth  6 Kommentaari

Kuala Lumpur – Petronas towers Burgers Kingi putka

Täna hommikul kell 6:15 kohaliku aja järgi jõudsime Kuala Lumpurisse. 12 tunnine lend oli ikkagi katsumus.. Londonis püüdsime öö otsa üleval olla, et siis hiljem lennukis magada, kuid see osutus suht võimatuks. Tänu konditsioneeri lärmamisele salongis ja külmale õhule üldse, ei saanud me ka korralikult silma kinni. Lennukis teatati meile, et väljas on 27 kraadi sooja. Lennukist väljudes oli päris lämbe, aga siiski mõnus. Päike tõusis ehk nõks peale 7 ja väga kiiresti. Lennujaamast tulime bussiga KL Centralisse ja sealt taksoga Petronas Towersisse. Bussi hinnaks oli 9 ringitit nägu ja sõit kestis tund. Takso jaoks ostsime kaardi, mis maksis 14 ringitit ja sellega saime siis siia, kus me nüüd oleme. Nii me nüüd istume siis Petronase kaksiktornides, kust leidsime esimese avaliku WiFi punkti. Petronase tornide ekskursioonile me ka ei pääsenud. Jõudsime natuke enne kella 10:00 siia, kuid piletid olid juba välja müüdud ning järjekord aga missugune. Tegime Burger Kingis väikse söögi ja edasi liigume teletorni ja siis võib-olla Aqua parki. Öösel tulemas lend Perthi ja sinna jõuame 5:20. Loodame, et oleme piisavalt laibad enne lennukisse minekut ja magame terve lennu.

Petronase kaksiktornide asemel suundusime aga Menara nimelisse teletorni, kus me saime aga lummava 360 kraadise vaate osaliseks. Näha oli Kuala Lumpuri linna ehitisi ning ka kaugemaid rajoone / mägesid / koopaid jms. Meie ekskursioon oli üpriski kiire. Tegime kiired klõpsud ning läksimegi juba edasi. Ostetud piletite eest oli veel välja jõudes võimalik käia läbi väikesest loomapargist. Seal leidus sisalike, ämblike, madusid, ahve, linde ja muid taolisi sulelisi, kellest tegime samuti pilte ning neid on ka võimalik näha pildigalerii alt.

Otsustasime läbi astuda ka Petronase tornide taga asuvast akvaariumi keskusest või muust taolisest. Seal avanes vaade erinevatele veeelukatele, kellest osasid on näha ka pildigaleriist. Midagi erilist seal ei toimunud, oli lihtsalt erinevaid põnevaid kalu ja muid elukaid. Hetkel juba nii väsinud ja mõte ka ei tööta, vaid meil hoopis minek järgmisele lennule, mille väravad just avatigi!

Seni aga mõned kohalikud supi näited:


London – Standsted lennujaam

lennutrammNüüd oleme Siimuga otsapidi Londoni lennujaamas. Pikem 8 – 9 tunnine ootamine ning siis jätkub meie 12 tunnine lend Malaisia pealinna Kuala Lumpuri suunas.
Kui jõudsime EasyJeti saabuvate lendude terminali, siis sealt tuli edasi minna rongi peale, et jõuda pea terminali. Rongisõit meenutas arvutimängu Half-Life esimese osa algust, kus sõitsid rongiga mööda tunneleid ning see oli üpriski sarnane vaatepilt selle mängu algusele. Muidugi puudusid küll need Loading Screenid. Kes teab seda mängu, siis see sai aru.
Aga ega see polnutki nüüd kõige märkimisväärne. Igatahes vahime hetkel siin suhteliselt tühjas lennujaamas ringi nüüd üritame öö läbi üleval püsida, et saaksime London – Kuala Lumpur lennul end välja magada. Näis kuidas see ka välja kukub, EasyJeti lennuki istme vahed olid ikka väga kitsad ning tooli asendit ei olnud samuti võimalik muuta.
Polekski mahtunud muutma.

Kategooria: Inglismaa  Kommenteerimine suletud