Arhiiv » mai, 2012 «

Surfers Paradise

Minu esimese päeva sihtkohaks oli Surfers Paradise, mis asub Gold Coasti rannikul. Või noh, Surfers Paradises on tegelikult linnaosa nimi. Asub see 78km kaugusel Brisbaneist ning kohe mere ääres. Tegemist on Austraalia ühe kõige populaarsema turisti / suvitajate piirkonnaga, sest suured hooned (pilvelõhkujad), hotellid ja kaubanduskeskused asuvad põhimõtteliselt kohe ranna ääres või rannas. Nii et kui väike tsunami peaks kord siia tulema, siis on oleks see plats kohe ka puhtaks löödud. Vaade on võimas, kuidas tänapäeva hooned kohtuvad ürgse võimsa ookeaniga.

Kohale jõudsin sihtkohta päris õhtul juba pimedas. Sõitsin esimesse hostelisse, mis mul välja oli valitud ning sain ka kohe ööbimiskoha. Nagu ka needuseks juba on, siis esimene inimene kellega kohtusin oli eestlane, kes töötas selle sama hosteli receptionis. Hostel asus kohe kõige kõrgema hoone (Q1 tower) kõrval, seega esimese asjana kihutasin kiirliftiga 77 korrusele vaadet nautima, mis võttis aega vaid loetud sekundid. Oli õhtune aeg ning sadas vihma, kuigi vaadet see ei rikkunud. Tegemist oli maailma kõige kõrgema elamu torniga kuni 29. aprillini 2011, kui Dubais sai valmis teinegi torn. Kuigi Austraalias on see senini kõige kõrgem torn! Pikkust on sellel tornil 322,5 meetrit.

Järgmiseks päevaks oli ilm päikesepaisteliseks muutunud ja seega oli võimalus avastama minna linna ja randa. Kaubanduskeskused olid nii suured, et terve pühapäev läks aega, et kaks keskust lihtsalt läbi kõndida, ilma et oleks igas poes eraldi ringi vahtinud.

Surfers Paradisis sai veedetud 2 kiiret päeva. Suvitamiseks ja puhkamiseks tundub väga ideaalne koht olevat, sest kõik on käe-jala kaugusel ning õhkkond on samuti hea. Esmaspäevast aga edasi Sydney poole!

Lõpp läks untsu, ei viitsinud uuesti kah teha 😀

Kategooria: Surfers Paradise  Kommenteerimine suletud

Brisbane

Brisbane, Queenslandi osariigi pealinn, üle 2 miljoni elanikuga suurlinn. Viimane suurlinn, kus ma Austraalias olles käisin oli lääne-kaldal linn nimega Perth. Nüüd sattusin jälle liikluse ja müra kätte Brisbaneis. Minu sõit algas vara hommikul koos päikesetõusuga Gayndahist, peale 4 tundi sõitu olingi juba omadega Brisbaneis. Terve päev oli olnud sombune ning Brisbaneis hakkas ka vihma sadama. Plaan oli kiiresti Brisbaneist läbi sõita, teha väike shopping ning vaadata üle kesklinn. Nii saigi tehtud, kuigi osta ei osanud kohe midagi ja seega sai natuke raha säästetud. Jõudsin ka ühe pildi teha Brisbaneist.

Brisbanei kohta ei oskagi rohkem midagi öelda, suurlinn, autosid palju, parkimine kallis ning õhtune tipp-tund kiirteel… oijah, sinna kiirteele sattusin küll valel ajal. Brisbaneist suundusin edasi lõuna poole Gold Coastile ning linnast viis välja 5 realine kiirtee. Loomulikult suutsin jääda oma autoga täpselt tipp-tunnile ning seega sõitsin 110km/h alas keskmiselt 20km/h umbes 2 tundi. Vahepeal sai mõnikümmend kilomeetrit normaalse kiirusega sõita ning siis jälle järjekordne ummik. Oli mitmeid plekimõlkimisi ja palju operatiivsõidukeid. Läks aega plaanitust kauem :(

Videosid sai küll tehtud teepeal ja Brisbaneis, kuid hetkel pole kahjuks ühtegi arvutit, millega oleks need võimalik ära töödelda. Seega lisan kõik korraga kunagi hiljem, kui selleks võimalus tekib.

Kategooria: Brisbane  Kommenteerimine suletud

Back to road…

img_3595Avastasin ka vahepeal selle blogi. Pole jälle rohkem, kui kuu kirjutanud siia midagi, aga nüüd on tekkinud natuke selleks põhjust. Viimased 2 kuud olen Gayndahi (Queenslandi osariigi vanim linn) ümbruses mandariine puu otsast alla tulistanud. Tänavu sai esimese sordi hooaeg nüüdeks aga otsa!


Minu viimane koti täis


Ja minu viimane kasti täis

Eelnevatel aastatel on Imperial sordi korjamine kestnud kuni juunikuu algus või keskpaigani, kuid seekord lõppes meie farmis korjamine täna 22. mail. Edasine töö näeb ette okste lõikamist, järgmise sordi harvendamist ning siis hiljem teise sordi (Murcott) korjamist.

Kuid kuna mul on praeguseks natuke raha tekkinud, siis otsustasin ikkagist edasi seigelda ning avastada uusi kohti ja võimalusi! Selleks siia ikkagi tuldud ju sai. Reedel või laupäeval panen Falconi mootori sooja ning asun Melbourni poole teele. Vahepealt läbin erinevaid suurlinnu nagu Brisbane, Gold Coast, Sydney ja Canberra. Loomulikult käin ka väiksemad ja huvitavamad külad läbi. Miks Melbourni? Well… tundub kuidagi teistsugune ja ei teagi täpselt. Eks Melbournei peetakse ka üheks parimaks linnaks meie maamunal, kus elada. Samuti on see minu jaoks hea koht suunduda Tasmaaniasse või Uus-Meremaale ning ka ümbruskonda jääb palju palju vaatamisväärsusi. Samuti ole sellest maa ja küla elust kah natuke siiber, seega lähen sõidan külma talvisesse lõunasse ning eks näis mis jälle saab. Kindlaid plaane pole, seega eks ta natuke raskem ole, kuid selle poolest loodetavasti põnev ja huvitav.


Paar nädalat tagasi sündis see väike valge hobene

Ning isegi õlut sai üle pika aja joodud!

Kategooria: Gayndah  Üks kommentaar