Arhiiv » detsember, 2011 «

Ilusaid jõule!

Ilusaid pühi kõigile!

 

Postkastis oli jõulude eelne reklaam materjal:

Kategooria: Cairns  3 Kommentaari

Cairns Tropical Zoo

igp1761Käisime loomaaias, sest seal on ju alati kõige lihtsam leida ja näha erinevaid loomi, kui hakata neid ise omalkäel otsima. Kunas Austraalia ida-kaldal elavad koaalad, siis oli meil neid võimalus selles loomaaias näha, samuti ka leemureid, maailma suurimaid pelikane, kängurusid, roomajaid, linde ning loomulikult ka krokodille, kellest me seekord käisime päris kiirelt ja kaugelt mööda. Hakkavad juba igavaks muutuma, kui nad just parasjagu ringi ei hüppa või saaki maha ei murra.

Koaalad olid ikka põhitegijad, nad on ju ikkagi tuntud kui parimad magajad maailmas. Ligikaudu 20 tundi nad päevas magavad ja ülejäänud aja söövad eükalüpti lehti. Suurem osa nad oma elust veedavadki eükalüpti puu otsas.

Mõned poosi näited Koaaladest:

See vend ei ole küll koaala, kuid eelmise päeva loomaaia jõulupeost on tal küll kõige kõvem pohmakas.

Maailma kõige mürgisem madu:

Kuradi palav oli:

 

Kategooria: Cairns  3 Kommentaari

The Great Barrier Reef

img_2913Juba Austraaliasse tuleku ajal oli plaan ja tahtmine minna Great Barrier Reefile snorgeldama, sest tegemist on maailmas ühe ainulaadsema kohaga. Samuti on see ka maailma kõige suurem korallrahu, mille pikkuseks on üle 2600 kilomeetri, koosneb ta veel 900 saarest ja paljudest üksikutest korrallidest. See on nii suur, et isegi kosmosest pidavat seda näha olema :) Mis siis veel mõelda, et kui paljudele kaladele ja muudele organismidele see koht koduks on.

Cairns on üks parimaid kohti, kust võtta reis Great Barrier Reefile. Umbes 70-80 kilomeetri kaugusel Cairnsist asub reef nimega Flynn. Seda loetakse üheks parimaks piirkonnaks Great Barrier Reefil, kuhu minna snorgeldama või sukelduma. Meiegi tahtsime asjast osa saada ning sirvisime läbi paljude firmade pakkumisi. Lõpuks jõudsime nii kaugele, et snorgeldamisest sai sukeldumine ja mitte lihtsalt sukeldumine vaid ka sertifitseeritud sukeldumine. Nimelt võtsime ettevõttelt Pro Dive pakkumise, mis sisaldas kahte teooria ja praktika päeva Cairnsis basseinis ning kolme täispikka päeva Great Barrier Reefil. Kokku oli huvilisi koos meiega 12 ning nende seas ka 6 rootslast.

Esimene päev algas teooria tunniga, kus peamiselt vaatasime videosid erinevatest õppetükkidest ning seejärel vastasime küsimustele. Päeva lõpuks saime ka basseini! Õppisime varustust kontrollima ning kokku panema, peale mida me juba hüppasimegi vette, kus algasid esimesed harjutused vee all.

Õhtuks anti koduseid ülesandeid:

Teine päev algas samuti klassiruumis, kus tutvustati täpsemalt varustust ja räägiti kogemustest erinevates maailmaotsades sukeldumises. Peale mida me läksime jälle basseini ning tegime läbi järgmised ettenähtud harjutused. Päeva lõpus tegid kõik ka eksami teoorias. Rootslased olid alatasa koguaeg hädas kaartide lugemisega ja üldse asjade  mõistmisega, kuid õnneks läbi ei kukkunud keegi! :)

Kolmanda päeva varahommikul, enne kui arugi saime, olime juba teel Great Barrier Reefile, kus ootas meid ees esimesed sukeldumised sellel kõik võimsal korrallrahul.

Vot see oli alles äge! Lõputult palju erinevaid kalu ja muid elajaid, värvilised korrallid ning 20 meetrine veealune nähtavus. Tegime esimese rahuliku soendus tiiru korrallide vahel, peale mida alustasime jälle harjutustega, mis meie programmis oli ette nähtud. Vee all pidime seljast võtma kõik oma varustuse ning selle ka pärast selga tagasi saama, sama lugu oli ka vee peal, kus oli natukene raskemgi, sest veepinnal lainetas. Kokkuvõttes ei olnud nendes harjutustes mitte midagi ülejõu käivat ja hakkama said kõik.

Teisel päeval tegime veel mõned harjutused ning peale mida olime me sertifitseeritud sukeldujad, kes võisid minna kuni 18 meetri sügavusele. Ise käisime tol päeval umbes 17,5 meetri sügavusel. :) :) :) Teise päeva õhtul oli meil võimalus minna ka öösukeldumisele, kus meil avanes võimalus nautida Great Barrier Reefi ööelu. Kui päeval leiad enda ees tuhandeid kalu ringi ujumas, siis öösel on peamiselt võimalus näha erinevaid kreveti laadseid elukaid, lobstereid, lionfishe ja loomulikult ei puudu ka haid, kellele meeldib laeva ümber ringi luusida. Vette hüppamisel pidi jälgima, et haile peale ei hüppa, muidu võis ta sind hampsata. Haisid me tol õhtul kahjuks oma silmaga vee all pimeduses ei näinud, kuid esimese päeva õhtul paadist olid haid meile ilusti kätte näha. Ööelu oli oma ette kogemus, igaltpoolt vahtisid vastu väikesed punased silmakesed.

Siin on teise päeva snorgeldus video. See on veidi ebastabiilne, sest on filmitud veepiirilt, kus lainetas tol hetkel korralikult.

Kolmas päeva hakkas aga eriti varakult, sest see oli ka viimane päev ning kõik viimased 3 sukeldumist tuli teha ära enne lõunat. Kolmandal päeval me nägime kokku vist 3-4 erinevat haid, kellega koos me ringi ujusime, samuti kilpkonnasid ja ka ühte Common Reef Cuttlefishi. Viimaseks sukeldumiseks rentisime laeva pealt ka kaamera, kuid peale esimest 5 minutit ja 30 pilti andis kaamera otsad 😀 Seega jäid kahjuks haid ja muud ägedad elukad pildistamata. Suurem osa videot ja pilte tegime oma enda Canoni kaameraga, kuid sellega võisime minna kõigest 6 meetri sügavusele. Mis siis, et vahepeal avastasid end hoopis 8 meetri pealt 😀 Lõpuks oli Canoni kaitsekott seest veidi märg ka :)

Kokkuvõttes oli tegemist väga laheda ning sisuka ettevõtmisega. Ei jõua ära oodata järgmist korda.

Cairns

Oleme juba mõnda aega viibinud linnas nimega Cairns, mis oli ka meie sihtpunktiks enne Darwinist lahkumist. Kui siiani olid maanteed pikad, sirged ja igavad, siis alates Townsvillest ülesse Cairnsi poole muutusid teed palju põnevamaks. Maanteed olid kurvilised ja mägised ning samuti võis leida end palju mitmekesisema looduse keskel. Ka ümbruskond oli tsiviliseeritum ja automaki sai lülitada raadio kanalitele, sest kõik muusikaplaadid olid autos juba 10x läbi kuulatud.

Cairnsi jõudsime õhtul pimedas, kus leidsime omale ööbimise backpackeris, peale mida läksime kohaliku linna eluga tutvuma. Cairns on väravakas paljudele atraktsioonidele ja seiklustele Queenslandis. Iga päev läheb palju laevu merele, millega viiakse turiste sukelduma ja snorgeldama Great Barrier Reefile. Võimalus on minna langevarjuhüpetele, külastada vihmametsi, loomaparke või võtta hoopis rongisõit mägedes. Cairns on oma olemuselt suurem linn, kui Darwin. Cairns on koduks 150,000 elanikule. Tunda on ka hinnavahet, kui läänes või põhjas olid tooted ikkagi kallid, siis siin võid leida asju peaaegu 2x odavamalt. Palju on erinevaid soodustusi. Kuid sellega kaasnevalt on ka palgad madalamad.

Kunas Cairnsi linn asub mägede vahel, siis ilm linnas on peamiselt päikesepaisteline ning vihmapilved istuvad kinni mägede otsas.

Cairnsis endas randu ei ole, kuid 20 minuti autosõidu kaugusel põhjas leiab neid aga mitmeid. Käisime ja sõitsime samuti kõik põhi rannad läbi, kiidiks meie maja kaaslane.

Ühe ranna läheduses asub kaksiksaar, kus juttude järgi pidavat käima puhkamas Hollywoodi staarid ning ligipääs sinna on piiratud, isegi paadiga ei tohtinud liiga lähedale minna.

Kategooria: Cairns  Kommenteerimine suletud

Richmond

img_2757Viimane peatus enne sihtkohta Cairnsi jõudmist! Päevas sõidame ligikaudu 850 kilomeetrit, kunas teepeal väga midagi vaadata pole ning teed on pikad ja sirged, siis anname lihtsalt oma Falconile gaasi peale. Cairnsi tahtsime tegelikult minna natukene otsemat teed pidi, mis sisaldas endas kruusateed ning ka vähem asustatud piirkonda, kuid sildid olid väljas, et tee on avatud AINULT neljaveolistele masinatele, seega pidime oma teed jätkama kahjuks mööda põhimaanteed.

Teel Richmondi tabas meid päris korralik torm. Keset maanteed oli tugev külgtuul ning teel lendasid lehmad ja sead. Okei.. nii hull polnud veel, kuid palju puudu ka ei jäänud. Richmondis öeldi meile, et paar päeva tagasi rebis tuul majadelt katuseid maha ning et täna öösel on sama oodata. Õnneks läks torm meist natukene mööda ning meie kui ka auto jäime seekord terveks!

Kategooria: Richmond  5 Kommentaari