Arhiiv » juuli, 2011 «

Broome – töö ja pidu

Peagi täis saamas kaks nädalat Broomes ja Austraalias juba 5 kuud ning nüüd siis natuke juttu, et kuidas läinud on.

Kohe kui jõudsime siia, hakkasime otsima tööd ja elamist, esimesel juhul siis selleks, et rikkaks saada ja teisel juhul, et tunda end natukenegi inimese moodi.
Otsitavaks ametiks valisin siis mina endale koka töö. Tähendas see seda, et välja tuli printida ports CVsi ja hakata läbi kammima kõik võimalikke toidukohti. Lisaks käisin ka töövahendusbüroodes, kuhu sai jäetud oma andmed. Tähendab see siis seda, et tublimatest tublimal on nüüd töö olemas, ehk üks töövahendus firma pakkuski üpris kiiresti tööd Oaks Resorti, kuna sellel hetkel oli see ainuke pakkumine ja tahtmine tööd teha oli olemas, sai see vastu võetud. Ostetud sai kokariided ja töö võis alata. Nüüdseks siis olnud seal 13 päeva ja kõik päevad töötanud. Palk võrreldes viimase farmiga on peaaegu kaks korda parem, kuid töötunde natuke liiga vähe. Muidugi oleks palk veel päris palju kõrgem, kui töötaksin otse firmale, mitte läbi töövahendus büroo. Restoran on siis avatud hommikuti ja õhtuti. Tähendab see siis seda, et mõned minu tööpäevad kestavad hommikul kella 6-10 ja peale seda terve päev vaba. Teisel juhul töötan õhtuti kella 18-21 ja mõned korrad nädalas tuleb ette, et töötan hommikul ja õhtul. Eriti magus on siin töötada laupäeval ja pühapäeval, kuna palgale tähendab see päris korralikku lisa.

Töö sisuks on siis hommikuti hommikusöögi tegemine hotelli elanikele ja õhtul minu ülesanne teha pitsasid, hamburgereid, salateid, magustoite. Seega töö iseenesest lihtne ja mitte midagi konti murdvat.

Vahepeal sain ka pakkumise Kitchenhandi kohale, mis kujutab endast siis nõudepesijat, aga sellest sai ära öeldud.
Kuna tavaliselt rohkem, kui pool päeva vaba, hakkan vaikselt mõtlema ja uurima kõrvale teist koka tööd. Kaua sa ikka jõuad rannas käija koguaeg ja sinises vees ujuda. :)

Nüüd siis Kristerist natuke. Hetkel siis Tema peaaegu töötu, kuid siiski laupäev ja pühapäev käib laadal jäätist ja kokteile valmistamas. Erialast tööd siin leida tal vägagi väike võimalus ja siis proovib/üritab vaikselt kuhugi mujale end pressida. Eks hoidke pöialt.

Lisaks tööle oli siis meil vägagi tähtis leida elamine, et ei peaks magama backpackeris 6 inimesega samas toas ja jagama kööki miljoni inimesega. Elamine sai leitud tänu kahele eestlasele, kellega me nüüd siis samas majas. Lisaks neljale eestlasele siin veel kolm või neli aasiamaa inimest. Hind siis odavam kui backpackeris, elu rahulikum ja külmikus ning köögis piisavalt ruumi, et saaks söödud/joodud.

Broomes oleme siis käinud kaks korda kinos, nähtud seega Pohmakas 2 ja Kariibi mere piraadid. Kahel korral oleme jõudnud ka kohalikku klubisse Oasis. Neljapäevane meie esimene sealne pidu oli siis märja t-särgi pidu, mis kõige populaarsem ja tuntum siin. Peol polnud vigagi 😉

Mõned mitmed õhtud tagasi oli siin ka kuu tõus, mis iga kuu on kolmel õhtul. Kujutab see siis seda, et õhtul, kui kuu hakkab vaikselt veekohalt välja piiluma, tekib veepeale trepi effekt. Kuna seekordsed kolm õhtut oli pilvine, siis kõige paremaid pilte meil ei ole, aga eks järgmine kuu annab ehk asja parandada.

Teadmiseks siis Teile, et selle kuu öine keskmine temperatuur Broomes 15,7C ja päevane 30,5C. Hetkel meil siin siis südatalv.

Ning lõpetuseks eestlastest, oleme siin ära näinud umbes 15 eestlast ja nädalalõpus peaks liituma 8 eestlast Carnarvonist. Kas Teil sealpool vett keegi veel alles ka on?

Kategooria: Broome  2 Kommentaari

Sun Picture Garden

The Sun Picture Garden on maailma vanim tegutsev väliõhu kino. Ametlikult avati kino 1906 aasta detsembris.

Ka meie käisime seal paaril õhtul filme vaatamas. Täitsa tore oli suurelt ekraanilt filmi vaadata, kui samal ajal ise istusid lageda taeva all ning pea kohal tiirutasid aegajalt suured nahkhiired :)

Kategooria: Broome  Kommenteerimine suletud

Päikeseratas

Õhtuti on võimalik nautida kohalikus kaablirannas järgnevat pilti:

Nagu näha, siis oleme ka statiivi soetanud! :)

Kategooria: Broome  Kommenteerimine suletud

Malcolm Douglas – Crocodile Park

Sai käidud siis vaatamas Cable beachis asuvat krokodilli farmi.

Elutsevad seal siis 6 erinevat liiki krokosid. Piletiks küsitakse 30 dollarit ja Eestlasele on täitsa huvitav seal ringi uurida. Igapäev toimub siis kell 15.00 ringkäik koos giidiga. Toimub toitmine ja räägitakse krokodillide elust-olust.

Alguses, kui saime piletid ostetud ja esimesed elukad vaadatud, tundusid nad vägagi rahulikkud ja üldsegi mitte elusad. Peale seda, kui giid neid tokiga torkima hakkas ja kana neile andis, liikusid nad päris nobedalt. Niipalju, kui teada saime, on kõige kasulikum krokodest lihtsalt eemale hoida, sest kui nad millegi kätte saavad, on olukord suht lootusetu. Nagu meile ka näidati kohe, siis näiteks näppude silma torkamine ei aita, sest silm läheb ilusti pea sisse ära kohe ja valus ei paistnud krokol olevat. Ainuke võimalus on maismaal eest ära joosta, sest kroko väsib paari minutiga ära ja taastumine võtab mitu tundi.

Kõikjal kus ringi käisime, olid ka väljas sildid, et liiga lähedale aiale mitte minna ja üle aia mitte pilti teha, sest krokodillid suudavad ennast vajaduse korral päris kõrgele üles venitada. See muidugi ei takistanud mul ühte aia ääres lebavat krokodilli läbi aia võrgu näppida. :)

Võimalus oli ka käes hoida väikest krokodilli, mida Krister ka proovis.

Lisaks olid olemas seal veel mõned kängurud ja linnud.

Olemas on seal ka pood, kust saab osta erinevaid kroko tooteid. Mina olen siis nüüd rikkam ühe krokodilli nahast käepaela võrra, millel neli väikest hammast küljes ja Kristeril Crocodile jerkyd.

Kuskil samas lähedal on olemas veel üks krokodilli farm, kuhu plaan ka millalgi jõuda.

See mees istus küll vale oksa all.

Kategooria: Broome  Kommenteerimine suletud

Broomeis

Oleme siis jõudnud nüüd Broomei. Kulus meil selleks Exmouthist alates 2 päeva, 1500km ja 1 esiklaas. Ehk siis lihtsalt öeldes, sai meie auto esiklaas rekka ratta alt kivi, mis maandus nii õnnelikult, et nüüd jookseb ilusti juhi ees kaks pikenevat mõra. Uus esiklaas 470 dollarit, tore-tore.

Mainida võiks ka veel, et teel Broomei asusid tanklad 300km vahedega – Eestis aga paarikümne kilomeetriste vahedega, kuhu vahele mahub ka kindlasti 2 kasiinot.

Nüüd siis natuke Broomest.

Peatume hetkel Broome Last Resort Backpackeris ja siin lisaks meile üks eestlane. Tegu siis Keviniga, keda teame lapsest saati ja samas koolis õppinud. Teatsime, et ta kuskil Port Headlandis või Broomes, aga et Austraalia nii väike, ei oleks osanud arvata.

Linn kui selline on vägagi mõnus ja mõeldud eelkõige puhkamiseks. Palju restorane ja kohti, kus müüakse nänni turistidele.

Oleme natuke ka püüdnud siin otsida tööd, hetkel ootame esmaspäeva, siis peaks natuke selgemaks saama. Kokkadele pakutakse tööd üpriski palju ja võrreldes farmiga on palk parem. Lisaks hoiame silma peal majade/tubade rendi pakkumistel. Kauaks pole tahtmist jääda backpackerisse.

Täna käisime vaatasime dinosauruste jälgi ja vedelesime rannas. Ilmad võrreldes Carnarvoniga on siin super. Koguaeg on ainult lühikesed püksid ja t-särk. Öösel külmaks ei lähe ja väga mõnus nii.

Kategooria: Broome  3 Kommentaari